Δισκοπλαστική

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  diskoplastiki

  Τι είναι η δισκοπλαστική;

  Η δισκοπλαστική είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική αντιμετώπισης των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης που σαν αίτιο έχουν την εκφύλιση ή την κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου.

  Αφορά την διαδερμική έγχυση, υπό τοπική αναισθησία, ειδικού ζελατινούχου υλικού (αποτελούμενου από αιθυλική αλκοόλη, κυτταρίνη και ακτινοσκιερή ουσία-Discogel) εντός του μεσοσπονδυλίου δίσκου.

  Ποια είναι η διαδικασία της δισκοπλαστικής;

  diskoplastiki

  Από το προσωπικό αρχείο του ιατρού

   

  Ο ασθενής θα χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο, καθώς η διαδικασία λαμβάνει χώρα στο χειρουργείο. Υπό τοπική αναισθησία και με συνεχή ακτινοσκοπική καθοδήγηση, ο ορθοπαιδικός χειρουργός εισαγάγει διαμέσου μιας λεπτής βελόνας το ενδοδισκικό gel – Discogel-  μέσα στον μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή που βρίσκεται ο κατεστραμμένος πηκτοειδής πυρήνας.

  Η φαρμακευτική ουσία που εγχέεται στο κέντρο του μεσοσπονδύλιου δίσκου, ασκεί ωσμωτική δράση. Απορροφά σταδιακά το υγρό υλικό της κήλης από την περιφέρεια προς το κέντρο, ανασυνθέτοντας με αυτόν τον τρόπο έναν καινούριο πυρήνα δίσκου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την  αποσυμπίεση των νευρικών ριζών από την κήλη. Επιπρόσθετα, το Discogel σφραγίζει την όποια ρωγμή του ινώδους δακτυλίου (το περίβλημα του μεσοσπονδύλιου δίσκου) έχει συμβεί λόγω της εκφύλισης αυτού, εμποδίζοντας την έξοδο φλεγμονωδών ουσιών προς τις νευρικές ρίζες.

   


  Τι είναι το
  Discogel;

  Το Discogel – ενδοδισκικό gel είναι ένα ειδικό ζελατινούχο υλικό που αποτελείται από αιθυλική αλκοόλη, κυτταρίνη και ακτινοσκιερή ουσία (ουσία που σκιαγραφείται κατά την ακτινοσκόπηση).

   

  Πώς λειτουργεί το ενδοδισκικό gel – Discogel;

  Το Discogel δρα χημειοωσμωτικά και υδροστατικά, προκαλώντας αφυδάτωση και πυρηνόλυση στον μεσοσπονδύλιο δίσκο, από την περιφέρεια προς το κέντρο του.

  Ως εκ τούτου γίνεται αναδιοργάνωση του πηκτοειδούς πυρήνα με αποτέλεσμα την άρση της πίεσης στο νεύρο και τον τερματισμό των συμπτωμάτων, αφού το τμήμα που προκαλεί την πίεση συρρικνώνεται.

  diskoplastiki

   

  Πόσο αποτελεσματική είναι η δισκοπλαστική;

  diskoplastikidiskoplastiki

  Για παράδειγμα, αποφεύγεται το σοβαρό χειρουργείο της Σπονδυλοδεσίας.

   

  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της δισκοπλαστικής;

  Τα βασικότερα πλεονεκτήματα της δισκοπλαστικής με Discogel είναι:

  • Είναι διαδερμική έγχυση και όχι επέμβαση.
  • Ο ασθενής δε χρειάζεται να λάβει γενική αναισθησία καθώς η τεχνική πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία.
  • Δεν υπάρχουν χειρουργικές τομές, αιμορραγία ή κίνδυνος φλεγμονής, ούτε ράμματα που θα πρέπει να αφαιρεθούν.
  • Υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης θεραπείας περισσοτέρων του ενός δίσκων.
  • Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη (διαρκεί περίπου 15 – 20 λεπτά).
  • Ο ασθενής δε χρειάζεται να νοσηλευτεί και μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση της έγχυσης.
  • Αν εξαιρέσουμε την αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων κατά την πρώτη βδομάδα, ο ασθενής επανέρχεται στη φυσιολογική του ζωή άμεσα & χωρίς μετεγχειρητικό πόνο.

  Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Γεωργούδης Μιχάλης είναι εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση ακόμα και των πιο περίπλοκων παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Διαθέτει εμπειρία στη θεραπεία με Δισκοπλαστική, έχοντας αναλάβει επιτυχώς πληθώρα περιστατικών. Απευθυνθείτε στον ιατρό για άμεση θεραπεία με τοπική αναισθησία και χωρίς πόνο.